Cachaça

Taverna de Minas

Winnaar op de Expo Cachaça 2014. Een prachtige cachaça van 2 jaar oud, met rijping op eikenhouten vaten. Droog met fruitige aroma’s en mooie eikinvloeden. Puur en op kamertemperatuur te drinken.

cachaca-taverna-de-minas
 cachaca-morrovermelho

Morro Vermelho

Ook deze Braziliaanse schone rijpte 2 jaar lang op eikenhout. Puur of on the rocks.

São Miguel

Door één jaar rijping op umburana hout is deze cachaça fijn en elegant, maar toch krachtig van smaak. Rond, zacht en met kaneel in de afdronk. Door de volle smaak het beste om als digestief na de maaltijd te drinken. Puur en op kamertemperatuur. Cognacliefhebbers zullen deze cachaça omarmen. Deze cachaça heeft zo ongeveer elke wedstrijd gewonnen waaraan hij heeft meegedaan: goud op het Concurso Mundial de Bruxelas Brasil 2013 (beschouwd als een van de meest toonaangevende wedstrijden op het gebied van cachaça) en goud op de Expo Cachaça in 2013. Een topstuk uit onze collectie.

cachaca-saomiguel
cachaca-cristal

Sapucaia Cristal

Puur, in cocktails, of voor de wereldvermaarde caipirinha te maken: deze witte doch gerijpte cachaça kan het allemaal. Twee jaar gerijpt op amendoim hout. Dit zorgt voor noten van pinda en een mildere smaak, terwijl de originele eigenschappen van de cachaça goed bewaard blijven. Een verrassende combinatie van elegantie, zachtheid en smaak.

Sapucaia Velha

Na vijf jaar in een eikenhouten vat komen alle aroma’s tot volle bloei. Een erg bijzondere cachaça. Prachtig van kleur, intens van smaak en toch zacht. Je drinkt hem als whisky of cognac: puur en op kamertemperatuur. Voor echte mannen:  Playboy heeft hem dan ook niet voor niets in 2009 uitgeroepen tot 1 van de 20 beste cachaça’s ter wereld.

 cachaca-sapucaia-velha-tradicional
cachaca-sapucaia-velha-reserva-da-familia

Sapucaia Reserva da Familia

Door tien jaar rijping op carvalho (eiken) hout is de karakteristieke houtsmaak volledig ontwikkeld, zacht met een overwicht van gedroogd fruit. Je drinkt hem puur en op kamertemperatuur, als een mooie cognac of aged whisky. Een uitstekende keuze voor de wat meer ervaren cachaçadrinker. De oudere broer  van de Sapucaia Velha Tradicional. Blijkbaar moet je het op een oude fiets leren, want hij werd in 2007 door Playboy uitgeroepen tot 1 van de 20 beste cachaça’s ter wereld.

Vale Verde Extra Premium

Vale Verde wordt door velen beschouwd als de allerbeste cachaça ter wereld.  Drie jaar rijping op eikenhout.  Zoetig aroma van vanille met tonen van licht geroosterd brood.  Lekker on the rocks of op kamertemperatuur bij wat pittigere gerechten.  Fantastisch bij kaas!

 cachaca-vale-verde