Quinta de Aves

De wijngaarden van Quinta de Aves bevinden zich op een plateau op gemiddeld 725 meter hoogte.  De ondergrond bestaat vooral uit gesteente (leisteen, quartz, …).  Het water wordt goed vastgehouden door de aanwezigheid van calcium carbonaat.  Dit komt de wijnstokken uiteraard ten goede.

Tasttoe Two kan u van dit domein volgende mooie wijnen aanbieden:

alauda

Alauda

noctua

Noctua 2014

Otus

Otus

noctua-esamblaje-2013

Noctua Ensamblaje

buho-negro

Buho Negro

alauda-2014

Alauda

De Chardonnay druiven worden midden september in de nacht geplukt.  De gisting gebeurt gecontroleerd bij een temperatuur van 16°C.

Deze techniek resulteert in een heldere, lichtgele wijn.  In de neus vind je tropisch fruit, ananas en toetsen van citrus.  In de mond is het een frisse wijn die toch body heeft.

De wijn wordt best geserveerd tussen bij een temperatuur tussen 7 en 9 °C.

Noctua 2014
noctua-2014

Net zoals de Chardonnay worden deze Syrah druiven in de nacht geplukt in het midden van september.  Ze worden 36 uur in vaten gestopt voor een voor-gisting.  Deze voor-gisting ondersteunt het aroma later.  Vervolgens wordt gist toegevoegd en gebeurt de gisting bij 24°C.

Deze kersrode wijn heeft aroma van rood fruit. Ook de afdronk is intens en blijft lang in de mond.

Bij voorkeur drinken bij een temperatuur van 14 tot 16°C.

Otus

otus-2014

Net zoals de Noctua worden de Tempranillo druiven voor deze wijn ook ’s nachts midden september geplukt.  Bovendien wordt deze wijn 4 maanden in vaten van Amerikaanse en Franse eik gestopt.

In de neus zijn er toetsen van vanille en rode vruchten te vinden.  De wijn zelf heeft fijne, elegante tannines en is fruitig en zacht in de mond.

De wijn komt het best tot zijn recht wanneer hij een temperatuur heeft van 14 tot 16°C.

 Noctua Ensamblajenoctua-esamblaje-2013

Deze wijn rust 9 maanden op eiken vaten.  Deze intense kersrode wijn heeft aroma’s van rijp fruit en toetsen van vanille en geroosterd hout.  De tannines, hoewel ze zacht zijn, maken van deze wijn een krachtige elegante wijn.

Deze wijn wordt gemaakt met volgende druiven die allen iets bijdragen aan het karakter van deze wijn.

– De Merlot druiven geven body en structuur
– De Tempranillo druiven zorgen voor de kracht
– De Cabernet Franc brengt dan weer het jonge en het fruitige naar voor in de wijn.

Ook deze wijn komt best tot zijn recht wanneer hij een temperatuur heeft van 14 tot 16°C.

 buho-negroBuho Negro

Ook deze wijn is een combinatie van Merlot, Tempranillo en Cabernet Franc.  Deze wordt echter pas na 12 maanden in Franse eiken vaten op fles getrokken.

Deze intens rode wijn heeft een complexe neus die de leeftijd van de wijnstokken duidelijk doet uitkomen.  In de mond is het een volle, evenwichtige maar complexe wijn met een lange afdronk.