Kilchoman Distillery

Kilchoman - Machir Bay

Machir Bay

De Machir Bay whisky is een Islay dram met een mooi evenwicht van  vanille, butterscotch aangevuld met een grote fruitigheid.

alcoholpercentage: 46%

 

Kilchoman - Sanaig

Sanaig

Een mooi huwelijk van bourbon en rijping op cherry vaten dat zorgt voor een klassieke geturfde Islay en lichte toetsen van citrus.

alcoholpercentage: 46%

Kilchoman - Cask Strength

Cask Strength

Dit is een speciale editie van Kilchoman die gebotteld wordt op cask strength.  Dit toont de whisky in zijn meest pure vorm met een mooie intensiteit van smaak en textuur.

 

 

Kilchoman - Islay

Islay

De volledige productie van deze 100% Islay gebeurt in de distilleerderij.  Deze whisky is minder geturfd dan de andere Kilchoman whisky wat de Islay een licht en fris gevoel geeft.  Toetsen van citroen en limoen worden aangevuld met een lichte turfsmaak en een lange soepele afdronk.

alcoholpercentage: 50%

Kilchoman - Madeira Cask matured

Madeira Cask

In 2010 werden 20 Porto en Madeira vaten gevuld om deze dan 3 tot 5 jaar te laten rijpen.  Het resultaat van deze lange rijping is een rijke whisky die beïnvloed wordt door de noten van de madeira vaten.  Dit alles wordt aangevuld met de typerende turfsmaak.

 

Kilchoman - Vintage

2008 Vintage

De Vintage edities worden gemaakt op basis van geselecteerde Bourbon vaten.  De 7 jaar oude 2008 Vintage is te koop vanaf eind 2015.  Door de rijping uitsluitend in Bourbon vaten te doen ontstaat krachtige turf, aangevuld met gerookt fruit in de neus.  Butterscotch en kruidnagel vervolledigen deze whisky.