Conceito Wijnen

Wijnmaker Rita Ferreira heeft na haar opleiding tot oenologe en stages in Bordeaux, Californië, Australië, Zuid Afrika & Nieuw Zeeland de familiewijngaard overgenomen.  Met haar kunde en bagage slaagt ze erin om heel mooie wijnen te maken.


conceito-contraste-branco

Contraste Branco

Het Noordelijke gedeelte van de Douro regio zorgt voor een frisse en fruitige wijn.  Doordat er druiven van oude wijnstokken gebruikt worden voor deze wijn zit er ook de nodige aciditeit in de wijn.

 


conceito-contraste-tintoContraste Tinto

Deze wijn heeft naast de typische minerale tannines uit de Douro regio ook heel veel vers fruit.  Het is een blend van typische druiven uit de streek (oa Touriga Franca).  De rijping in houten vaten zorgt voor extra kruidige toetsen.

 

 conceito-alvarinhoAlvarinho

Deze citroengele wijn geeft slechts met mondjesmaat aroma’s af van limonade en bloemen.  De mineraliteit zorgt voor een frisse wijn in de mond met hints van fruit.  De afdronk is lang en aangenaam.

 

 

 

conceito-bastardoBastardo

De Bastardo druif waarmee deze wijn gemaakt wordt is vrij zeldzaam.  Deze wijn heeft een lichtrode kleur en bevat toetsen van rood fruit.

 

conceito

Conceito

Deze wijn met rijp fruit en veel body kan je best nog een paar jaartjes laten liggen.  Hij zal alleen maar verder evolueren.  Het is een wijn met een intense smaak van droge vruchten en tannines.

 

 


Onderstaande wijn wordt ook door Rita Ferreira gemaakt.  Dit is echter een Zuid-Afrikaanse wijn waarmee ze startte tijdens haar stage.


conceito-red-wine-2011-south-africaSouth Africa Red