I CAPITANI

Clarum Fiano di Avellino Greco Di Tufo Faius Guaglione Jumara Taurasi

Het wijnhuis bevindt zich in het Torre le Nocelle-district, één van de 16 districten die de Taurasi wijn produceren uit de authentieke Aglianico druif. In het district Bosco Faiano bezit I Capitani nog 12 hectare waar enkel kwaliteitswijnen en uitstekende olijfolie worden geproduceerd. Het belangrijkste doel van het wijnhuis is altijd de promotie van de Irpinia-streek geweest, een streek met een grote traditie en cultuur.

CLARUM

Deze DOC wijn wordt gemaakt van de druiven Falanghina en Coda di Volpe.  Dit zijn druivenrassen die van oudsher in de regio voorkomen.  Dit zorgt voor een speciale, dynamische wijn.

FIANO DI AVELLINO

De Fiano di Avellino is een krachtige DOCG die de eigenschappen van de terroir duidelijk naar voor brengt.

GRECO DI TUFO

Van de druiven van deze uitzonderlijke wijngaarden wordt een DOCG wijn gemaakt.  Het is een heel delicate wijn met een intens gele kleur die heel harmonieus in de mond is.

FAIUS

I Capitani streeft met de Faius (DOCG) de perfectie na.  Deze wijn bestaat uit een combinatie van druiven van de Fiano Greco en Coda di Volpe druivenrassen.  Deze krachtige wijn geeft veel mineraliteit door in de smaak en evolueert nog verder door hem te laten liggen.  Deze wijn heeft ook 6 tot 8 maanden in kleine eiken vaten gerijpt wat zorgt voor evenwicht en karakter.

GUAGLIONE

Deze wijn op basis van Irpinia Aglianico druiven heeft een sterke persoonlijkheid.  De wijn heeft een intense kleur en heeft een heel fruitige neus.  Het is een oprechte wijn waarbij I Capitani zelf refereert naar jeugdigheid.

JUMARA

Deze rode wijn heeft een eigen structuur en identiteit.  Hij wordt gemaakt met de beste selectie van druiven van de Aglianico Taurasi druivensoort.  De rijping in eiken vaten zorgt voor een verrijking van de smaak en neus.

TAURASI

Deze wijn is volgens I Capitani een mix tussen het verleden en het heden.  De ziel van I Capitani komt hierin terug.  Ook hier weer wordt een selectie gemaakt van de beste Anglianico Taurasi druiven.