Montemercurio

Cadùceo Tedicciolo Petaso Messaggero Damo

 

In het hart van het Toscaanse wijngebied, in Montepulciano bevindt zich het wijndomein Montemercurio.

Het domein tracht zo veel mogelijk de authentieke smaken van het fruit en de regio te respecteren.  Hierdoor ontstaan wijnen van uitstekende kwaliteit.

 

Cadùceo – Toscana Bianco IGT

Deze witte wijn met grote persoonlijkheid heeft een strogele kleur. In de mond vind je aroma’s van kruiden, pompelmoes, munt en tropische vruchten. De smaak van deze elegante wijn evolueert verder met de jaren.
Samenstelling: malvasia bianca, canaiolo bianco, pulcinculo

Tedicciolo – Toscana Rosso IGT

Deze robijnrode wijn is qua smaak soepel, zacht en aangenaam. Aroma’s van vers fruit zoals kersen en ook noten kan je terugvinden in deze wijn.
Samenstelling: 80% Sangiovese, 15% Merlot, 5% andere rode druiven

Petaso – Rosso Di Montepulciano

Deze kwalitatieve wijn is sappig en zacht in de mond. Je kan er toetsen van rijp fruit zoals kersen, kruiden en vanille in herkennen.
Samenstelling: 95% Sangiovese, 5% Merlot

Messaggero –  Vino Nobile di Montepulciano DOCG

De Messagero heeft de typische elegantie van de Sangiovese druif in de mond. Bovendien is deze wijn rond en compleet qua smaak. Aroma’s van kersen, balsamico en kruiden komen duidelijk naar voor. Deze wijn is intens, diep robijnrood van kleur.
Samenstelling: 100% Sangiovese

Damo –  Vino Nobile di Montepulciano DOCG

Deze bijna ondoorzichtige, robijnrode wijn bevat aroma’s van cassis en framboos. Dit wordt aangevuld met subtiele toetsen van tabak, chocolade en zoete specerijen.
Deze elegante wijn van uitstekende kwaliteit is geschikt om nog een aantal jaren te laten rusten, dit zal de smaak ook nog verder veranderen.
Samenstelling: 80% Sangiovese, 20% Barbera, Canaiolo, Montepulciano en Carmenere.