Altavins

Altavins maakt wijnen van hoge kwaliteit met alle mogelijke variaties in smaak.  Er worden heel strikte controles uitgevoerd bij de aankoop van de druiven waarbij de nadruk ligt op de leeftijd en gezondheid van de wijngaarden en ook de beperkte productie van de druiven.  Om pletten te voorkomen worden de druiven met de hand geplukt en in dozen naar de wijnmakerij vervoerd.

 


Altavins - Almodi Petit

Almodi Petit (wit)

Het vruchtvlees en de schil van de druiven worden nog 36 uur samen gemacereerd.  De gisting gebeurt bij een temperatuur van 16°C.
De wijn heeft een lichtgele kleur met toetsen van groen.  In het aroma zit wat appel, banaan en een lichte toets van citrus.  In de mond heeft deze wijn een mooie zuurtegraad en is hij mooi en rond.

Almodi Petit Rood

Almodi Petit (rood)

De wijn wordt gemaakt met de volgende druiven: Syrah, Rode Grenache en Merlot.
De wijn heeft een dieprode kersenkleur.  In de neus vind je rood fruit en kruiden.  Qua smaak is dit een mooie ronde, fluweelzachte wijn.Altavins - IlercavoniaIlercavonia

Deze wijn bevat uitsluitend witte Grenache. Deze unieke wijn heeft complexe aromas van ananas en mango met een vleugje appel en abrikoos.
Ilercavonia is vettig en blijft hangen in de mond.  De afdronk is floraal en fris met een vleugje munt.

 

 

 


Altavins - Almodi

Almodi

Deze wijn op basis van rode Grenache wordt 4 maanden op vaten van Franse Eik gerijpt.
Deze intens rode wijn bevat aromas van framboos, zwarte bessen en andere bosvruchten.  De Almodi is aangenaam fris in de mond met lichte tannines.  In de afdronk krijg je er nog aromas van rood fruit bovenop.

 tempusTempus

De Tempus wordt gemaakt met een combinatie van volgende druiven:
Syrah 45%, Grenache 25%, Carignan 15%, Merlot 15%.
De wijn rijpt 10 maanden op Franse eik.   Daarna is er nog 12 maanden rijping in de fles alvorens de wijn verkocht wordt.
De geur van deze intens rode wijn doet denken aan frambozen en zwarte pruimen.  In de mond ervaar je een mooie balans tussen de aciditeit en de warmte van de alcohol aangevuld met aangename tanines.  De afdronk blijft wat langer hangen.


Altavins - Domus

Domus

De Domus is een wijn op basis van Cabernet, Grenache, Syrah en Merlot en rijpt minstens 14 maanden op eiken vaten.  De verkoop start pas na nog eens 24 maanden rijping in de fles.
Deze wijn heeft aromas van rood fruit, pruimen, rozijnen, cacao.  In de mond is deze wijn wat zoeter, vettig en mooi rond door evolutie.  De afdronk doet denken aan gekonfijte kersen en blijft lang hangen.